Covid-19 Siber Risk Analizi – Türkiye

Dijital Dönüşümün Dinamosu Covid-19 Salgını

İçinde bulunduğumuz asrın en büyük felaketi olarak karşımıza çıkan Covid-19 isimli virüsün sebep olduğu salgın tüm dünyayı etkiledi. Bu kötü durum insanların yaşam tarzlarında ve kurumların iş modellerinde büyük bir dönüşümü de zorunlu hale getirmiştir. Dijitalleşme adımlarını atmaya başlamış kurumlar mevcut dönüşüme daha hızlı adapte oldular, dijitalleşmeyi düşünen kurumlar ise müşteri beklentileri doğrultusunda ajandalarında en üst sıraya taşıdılar.

Covid-19 salgını süresince ve uzun bir süre sonrasında hatta belki kalıcı olabilecek yaşam tarzı değişiklikleri her birey tarafından tecrübe edilmektedir. Bu konuda ilk akla gelen örnekler, uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, internet aracılığı ile sunulmakta olan hizmetlerin kullanımlarının artması, yeni dijital hizmetlerin ortaya çıkması olarak sıralanabilir. Hepsinin ortak noktası internet ve bilgi sistemlerinin kullanımıdır.

Bu araştırma ve analizin amacı, Covid-19 ile birlikte kurumların iş ve çalışma modellerini değiştirmeleri neticesinde öncelikli olarak tercih ettikleri internet ortamındaki kullanım oranlarının / dalgalanmanın somut olarak tespit edilmesidir.

Siber Risk Analizi

Covid-19 salgını öncesi 2019 yılsonu ve salgının Türkiye’de etkili olmaya başladığı, kurumların uzaktan çalışma yöntemlerine geçtikleri, işyerlerinin kapatıldığı dönemden üç ay sonrasında oluşan verilerin derlenmesi ile oluşturulmuştur. Bu özet çalışma sonrasında yayınlanacak olan ve hazırlık şamasındaki detaylı analiz raporunda grafikler ve açıklamalarda verilere air detaylı bilgileri bulabileceksiniz.

Detaylı rapora ulaşmak için aşağıdaki forma iletişim bilginizi bırakabilir, LinkedIn veya Twitter’da bana mesaj atabilirsiniz, rapor hazırlandığında sizlerle direkt olarak paylaşacabilirim.

Aşağıdaki infografikteki rakamlar artan kullanım oranlarını somut olarak ortaya koymakta ve artan siber risklere ait genel bir çerçeve çizmektedir.

İletişim Bilgilerim

LinkedIn Profili : https://www.linkedin.com/in/mustafaturan7/

Twitter : https://twitter.com/mturan77

Güvenli günler dilerim.

Saygılarımla,

Mustafa TURAN

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari-AynıLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *